Ny majs resistent mot 2,4D

Det amerikanska jordbruksdepartementet, USDA vill tillåta odling av en ny majssort som är resistent mot ogräsmedlet 2,4D.

Den nya majssorten från Dow AgroSciences är resistent mot ogräsmedlet 2,4D och är tänkt att användas i områden där man har fått problem i majsodlingen på grund av glyfosatresistenta ogräs, skriver LandbrugsAvisen som citerar Topagrar.
Mer än 145 organisationer har framfört sin önskan till USDA, att de inte ska godkänna odlingen av den nya majssorten. Bland annat menar man att medlet kan vara cancerframkallande hos människor. Ett annat argument har varit att man är orolig över att ogräsen kan koma att utveckla resistenta även mot 2,4 D.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@jordbruksaktuellt.se

Artikeln publicerades måndag den 07 maj 2012

Kommenterarer till artikeln

Redaktionen skrev 2012-05-08 07:49:20:

Tack för inlägget Sven. Vi har korrigerat artikeln.

Senaste

HKScans svenska resultat ökar rejält

Under året omsatte HKScan över 18,2 miljarder svenska kronor, samtidigt som företagets rörelseresultat sjönk kraftigt. Dock visar den svenska marknaden på goda resultat.

Kommentera

GrainSense ger proteinhalten direkt i fält

Det finska teknikföretaget GrainSense är på väg att släppa en ny handhållen maskin, som bland annat mäter proteinhalten i grödorna direkt på fältet. I Sverige kommer maskinen säljas via Gullviks.

Kommentera

Stora investeringar på sockerfabriken

Nordic Sugar investerar 190 miljoner för att uppföra en ytterligare sockersilo vid sin anläggning i Örtofta. I och med detta nästintill fördubblas silokapaciteten på sockerfabriken.

Kommentera